KATEGORİLER
Sepetiniz

Web Sitelerine Özel 9.90 Sabit Fiyatlı Kargomuz Aktif Edilmiştir.

Hegemonya ve Sosyalist Strateji Radikal Demokratik Bir Politikaya Doğru

Hegemonya ve Sosyalist Strateji Radikal Demokratik Bir Politikaya Doğru
Satış Sayısı: 0
Görüntülenme Sayısı: 161
İNDİRİM
%29
ESKİ FİYATI
45,00TL
YENİ FİYATI
32,13TL
Vergiler Hariç: 32,13TL

Ilk kez 1985’te yayimlanan Hegemonya ve Sosyalist Strateji, sosyalist düsün dünyasindaki güncel açilimlarin merkezinde yer alan eserlerden biri. Elinizdeki 2001 tarihli ikinci baskiya yeni bir önsöz yazan Laclau ve Mouffe, seksenlerden iki binli yillara uzanan degisimler silsilesini incelerken, sosyalizmin bitmek bilmez krizlerinin tarihsel izini sürüyor. Sunduklari "radikal ve çogulcu demokrasi" tasarimiyla siyasal ve sosyal kuram alaninda çigir açan yazarlar, 19. yüzyilin sosyalist çevrelerindeki önemli tartismalardan, günümüzün yeni mücadele biçimlerine uzanan bir tarihsel eksende hegemonya kavramini inceliyorlar ve bugünkü sosyal mücadelelerin demokratik kuram açisindan önemini ortaya koyuyorlar.
Sovyet Bloku’nun çöküsünü, kapitalizmin son evresinde gerçeklesen dönüsümle birlikte meydana çikan yeni sosyal ve politik kimliklerin iliskilerini, temellerini hizla yitiren sol tasavvurun çalkantilarini etkili bir biçimde ve yeni bir bakis açisiyla dile getiren Laclau ve Mouffe, "post-Marksizm" tartismalarini atesleyen isimler. Marksizmin ekonomik determinizm kestirmeciligine ve sinif mücadelesinin, toplumsal karsitlik alanlarinin merkezine oturtulmasina karsi çikan ikili, tüm karsitliklarin özgürce ifade edilebildigi, zit güçlerin birlikteligini mümkün kilan bir çogulculugu ön plana çikariyorlar.
Klasik karsitliklara çogulcu bir yaklasim getiren ve hegemonya iliskilerini, günümüzün toplumsal çatismalari baglaminda kavramamizin yolunu açan bu basyapit, tüm zamanlarin sorularina "zamani asan" cevaplar sunuyor.

Ürün Adı: Hegemonya ve Sosyalist Strateji Radikal Demokratik Bir Politikaya Doğru
Ürün Kodu: 9789750505614
Yazar: Ernesto Laclau
Basım Yılı: 2015
Kapak Türü: Karton Kapak
Sayfa Sayısı: 304
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Çevirmen: Ahmet Kardam